Привітання

ssvv1.jpg

ШАНОВНІ ІВАНИЧІВЦІ ТА ВСІ, ХТО ЗАВІТАВ НА НАШ САЙТ

Ми раді вітати Вас та сподіваємось, що тут Ви зможете знайти багато інформації, яка буде не лише цікавою, а й корисною.

З повагою, Селищний голова  Войтюк Федір Васильович.

Погода в Іваничах

вологість:

тиск:

вітер:

Четвер, 26 липня 2018 14:50

Легалізація заробітної плати – основа стабільного майбутнього!

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

На даний час виплата заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота є, на жаль, нормою життя. Недоліки тіньової заробітної плати, як і тіньової зайнятості полягають у  втраті страхового стажу для призначення пенсії.

Сьогодні працівники не бачать проблем в отриманні заробітної плати «в конверті», так як до кишені надходять «чисті доходи». Надаючи згоду працювати на таких умовах, робітники самі позбавляють себе соціальних гарантій.

Здебільшого проблемним питанням щодо легалізації заробітної плати виникає у суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, тобто підприємець, частково приховуючи виручку від реалізації товарів, робіт, послуг, виплачує доходи найманим працівникам, які не обліковані в бухгалтерських документах.

Тому хотілося б звернутися до осіб, які мають намір працевлаштуватися або вже працевлаштовані у приватних підприємців. Вимагайте від них укладання з вами трудової угоди! І навіть, коли вам надали таку трудову угоду, запитайте чи перераховують за вас єдиний соціальний внесок. Також наймані працівники мають можливість самостійно проконтролювати свій страховий стаж, суми сплачені роботодавцями за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України, який знаходиться за адресою http://portal.pfu.gov.ua . Для цього необхідно зареєструватися самостійно або ж звернутись до Нововолинсько-Іваничівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Відповідно до діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. Тобто у страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування та за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати у сумі не меншій мінімального страхового внеску. Зверніть увагу, що починаючи з 1 січня 2018 року, право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років мають особи, за наявності страхового стажу не менше 25 років. Надалі цей розмір буде збільшуватись щороку на 1 рік і починаючи з 1 січня 2028 року становитиме  не менше 35 років.

Начальник Нововолинсько-Іваничівського

об’єднаного управління Пенсійного фонду України               Тетяна Кошлата