Понеділок, 23 квітня 2018 09:01

ВІДБУЛАСЯ 25-та ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ ІВАНИЧІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

16 квітня у великому залі засідань адмінприміщення відбулась 25-та позачергова сесія Іваничівської селищної ради, яку провів селищний голова Федір Войтюк за участю 22 депутатів селищної ради.

Розпочато засідання із включення Гімну України та ознайомлення присутніх з порядком денним сесії та регламентом роботи.

На засідання сесії також прибули директор ТзОВ «Біопротеїн» Микола Маківка та представник цієї організації Олег Паламарчук, які розповіли присутнім про перспективи співпраці громади та польсько-голландських інвесторів. Мова йдеться про побудову на території громади високотехнологічного заводу для виготовлення якісного корму (харчової добавки) для тварин, виробництво якого вже здійснюється у Європі та Білорусі.

Олег Паламарчук охарактеризував технологію знешкодження шкідливих речовин у сировині та виготовлення екологічно чистого продукту, як біодобавки до харчового раціону тварин, із вторинної сировини (перо, кров та інші субпродукти).

Микола Маківка надав вичерпні відповіді на запитання депутатів щодо безпеки виробництва для навколишнього середовища, транспортування вторинної сировини з території м.Нововолинськ та м.Володимир-Волинський, порядку взяття участі в передбаченому законодавством аукціоні оренди земельної ділянки та відшкодування втрат сільськогосподарського призначення. Разом із тим, у випадку побудови такого заводу передбачається створення 80-ти робочих місць для жителів громади.

Після зустрічі із представниками ТзОВ «Біопротеїн» депутати розпочали роботу над питаннями порядку денного, серед яких ініціювання передачі цілісних майнових комплексів шкіл, що розташовані на території Іваничівської селищної ради, передачі приміщення колишнього інфекційного відділення Іваничівської ЦРЛ, затвердження рішень виконавчого комітету селищної ради та розпоряджень селищного голови, виданих в міжсесійний період.

Також, з метою затвердження Програми зайнятості населення Іваничівської селищної ради на 2018-2022 роки депутати заслухали директора Іваничівського центру зайнятості Гаріка Татояна.

Рішенням сесії депутати делегували районній раді повноваженя в галузі освіти на травень-червень 2018 року.

Крім того, на сесії депутати вирішили розподілити кошти таким чином.

Враховуючи звернення керівників бюджетних установ, кошти спрямовані на:

- заміну водяного лічильника в ДНЗ смт Іваничі (5 360 грн);

- придбання холодильника в ДНЗ села Мишів (9 000 грн);

- виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентеризації земельної ділянки на території смт Іваничі в масиві провулка Заводського Іваничівської селищної ради (25 000 грн);

- надання допомоги на лікування жителям громади відповідно до поданих заяв (15 000 грн);

- перереєстрацію та страхування автомобілів селищної ради (3 000 грн);

- оплату праці осіб, зайнятих на оплачуваних громадських роботах відповідно до Програми зайнятості населення Іваничівської селищної ради (5 000 грн).

Крім того, надано іншу субвенцію районному бюджету для співфінансування видатків по будівництву пам’ятника героям майдану і учасникам АТО в селищі Іваничі в сумі 23 000 гривень (всього 40 000 грн.). Обласному бюджету надано субвенцію на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах для співфінансування видатків по поточному середньому ремонту автомобільної дороги Іваничі – Бубнів в сумі 3 038 000 грн.

У зв’язку із продовженням терміну делегування повноважень в галузі освіти районній раді (в частині утримання загальноосвітніх шкіл), збільшено обсяг фінансування на 1 248 571 грн. Крім того, районному бюджету надано субвенцію на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції в сумі 6 656 341 гривень.

За рахунок спрямування вільних залишків цільових фондів, утворених органами місцевого самоврядування передбачено додаткові асигнування в сумі 116 300 грн. для об’єктів інфраструктури Іваничівської селищної ради, а саме:

  • оплати за користування надрами;
  • зміцнення матеріально-технічної бази з умовою покращення праці;
  • виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний та поточний ремонту.

За рахунок спрямування вільних залишків субвенції на соціально-економічний розвиток передбачено 10 000 грн для придбання та влаштування дитячого майданчика в с. Іванівка.