Понеділок, 26 березня 2018 08:55

Сонце, як джерело енергії

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

22 березня в приміщенні Іваничівського районного центру зайнятості пройшла чергова зустріч-нарада із партнерами з Німеччини.

Тематика зустрічі – будівництво та застосування спеціалізованих енергозберігаючих технологій, обговорення інвестиційного клімату та проектної діяльності.

На зустрічі були присутні очільник Іваничівської територіальної громади – Федір Войтюк, представники селищної ради, запрошені: директор ПП «Нова Аркада» (м.Нововолинськ) Ігор Новосад, представник компанії "Спеціалізовані енергетичні технології" (м.Луцьк) Олег Ремінський та директор центру зайнятості Гарік Татоян.

З метою кращого розуміння та систематизації інформації Олег Ремінський представив презентацію на тему «Сонце, як джерело енергії», в якій йшлось про переваги використання відновлювального джерела енергії – сонця, наведено схему побудови сонячної електростанції для приміщення адмінустанови.

Відбулось активне обговорення вищезазначеної інформації, в тому числі висвітлення позитивних та негативних сторін побудови такої станції, піднято питання фінансових затрат. Федір Войтюк наголосив на необхідності створення відповідних проектів, визначення на підставі різних показників їх конкурентоспроможності, залучення інвестицій.

Також, піднято питання заснування підприємств, які б займались переробкою вторинної сировини для перетворення її в енергію.