Привітання

ssvv1.jpg

ШАНОВНІ ІВАНИЧІВЦІ ТА ВСІ, ХТО ЗАВІТАВ НА НАШ САЙТ

Ми раді вітати Вас та сподіваємось, що тут Ви зможете знайти багато інформації, яка буде не лише цікавою, а й корисною.

З повагою, Селищний голова  Войтюк Федір Васильович.

Погода в Іваничах

вологість:

тиск:

вітер:

Четвер, 22 березня 2018 14:54

Зустріч із партнерами з м. Ерцгаузен (Німеччина)

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

21 березня в Іваничівській селищній раді проходила зустріч делегації з м. Ерцгаузен (Німеччина) в склад якої увійшли: мер міста Ерцгаузен Райнер Зайбольд, представник муніципальної ради Хубертус Рідль, казначей Гельмут Агне, міський представник – фракція ХДС, асоціатор Рольф Геллер.

Перший етап зустрічі відбувся у формі діалогу із керівництвом громади – селищним головою Федором Войтюком та його заступником Віктором Березюком, депутатами селищної ради, помічником Народного депутата України Ігоря Гузя Андрієм Бокочем, керівником Асоціації місцевого самоврядування «Прибужжя» Валентиною Степюк. Для ефективного та комфортного спілкування переклад розмов здійснювала вчитель ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – гімназія смт Іваничі Інна Хільковець.

Федір Войтюк зазначив, що перебування у європейській спільноті передбачає тісну співпрацю та переймання позитивного досвіду європейських партнерів в рамках побудови демократичного суспільства, яка розпочинається із розвитку громади, її ініціативи.

Також, Андрій Бокоч ознайомив представників з Німеччини з пріоритетними напрямками роботи Народного депутата України Ігоря Гузя, зупинившись на проектній діяльності по залученню коштів та наголосивши на розширенні інформаційного простору громади – роботи з інтернет-ресурсами, розвитку ЗМІ.

В ході спілкування, мер міста Ерцгаузен Райнер Зайбольд звернув увагу на важливості обміном досвіду між громадами – партнерами, яка проявляється у співпраці економічній та у соціальній сфері (культури, спорту), у заохоченні народження ідей, спрямованих на продовження плідної праці.

Крім цього, делегацією здійснено акцент на альтернативних джерелах енергії, захисту довкілля, енергоефективності. Для наочного ознайомлення представлено презентацію діючої на території м. Ерцгаузен біогазової установки, основна ідея якої, закласти думку присутнім про переваги ресурсозбереження.

Райнер Зайбольд на зацікавленість депутатів формою побудови роботи апарату місцевої громади м. Ерцгаузен ознайомив присутніх із адміністративно-територіальним устроєм держави, роботою, кількістю штатних одиниць своєї громади. В громаді м. Ерцгаузен проживає орієнтовно 8000 громадян, її інтереси представляють 25 обранців до місцевої влади. Саме містечко Ерцгаузен має вигідне територіальне розташування, тобто недалеко від обласного центру Франфрункт-на-Майні, що дає можливість місцевим мешканцям забезпечувати себе високооплачуваною роботою.

Між представниками з Німеччини та Валентиною Степюк відбулось жваве спілкування щодо проектної діяльності та запрошення представників громади м. Ерцгаузен (Німеччина) в участі культурних масових заходах, навчаннях, організованих Асоціацією «Прибужжя».

Другий етап зустрічі з європейськими партнерами проходив у селищного голови за участю керівництва громади. Основна на тема зустрічі – напрацювання спільного плану роботи на 2018 рік щодо реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на розвиток громади та поглиблення співпраці.